Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ادامه یادداشت ۲ تیر ۱۴۰۰روزنامه ایران به قلم ابراهیم بهشتی دبیر سرویس سیاسی می خوانیم: سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور منتخب ایران در نشست خبری روز دوشنبه خود به صراحت تأکید کرد که به صورت مستقل وارد عرصه انتخابات شده است. او در حاشیه دیدار با حسن روحانی هم تصریح کرده بود که در دولتش از دیدگاه‌های همه صاحبنظران و کارشناسان برای اداره کشور استفاده خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای دولت سیزدهم که به نظر می‌رسد کار سختی را نیز پیش‌رو خواهد داشت، این سرآغاز خوبی می‌تواند باشد البته اگر در عمل هم محقق شود.

بخصوص که حتی رئیس دولت اصلاحات نیز در پیامی تأکید کرده که باید به دولت منتخب کمک کرد. محسن رضایی نامزد انتخابات بعد از اعلام نتایج خبر داد که برنامه‌هایش را برای رئیس جمهور منتخب ارسال می‌کند. دیگر نامزدها هم حتماً برنامه‌ها و چاره‌اندیشی‌هایی معطوف به حل مشکلات کشور داشته‌اند و استفاده از آنها در دولت جدید هم می‌تواند مفید فایده باشد. به‌طور خاص آنچه در این یادداشت محل توجه است پیشنهاد به آقای امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نامزد دیگر انتخابات برای ارائه برنامه‌های خود به دولت جدید و همزمان بهره بردن سیاستگذاران دولت جدید از برنامه‌های وی است.

قاضی‌زاده هاشمی، اگر چه برخی گمانه‌زنی‌ها از احتمال پدیده شدنش خبر می‌دادند در نهایت اما آرای قابل‌توجهی را هم کسب نکرد. اما آنچه زمینه‌ساز طرح چنین پیشنهادی است- فارغ از آنکه مشی سیاسی او را قبول داشته باشیم یا نه- کلیت برنامه‌های اعلام شده وی در دوران تبلیغات انتخابات است که روی ضرورت اصلاح ساختارها تأکید داشت. او آرام و به دور از تنش‌های سیاسی مرسوم در مناظره‌ها تلاش کرد این مهم را جا بیندازد که تا برخی ساختارها اصلاح نشود چه بسا جابه‌جایی مدیران هم در مسیر حل مشکلات منجر به گره‌گشایی نشود.

در طول سال‌های گذشته یک دو گانه «ساختار- کار گزار» به عنوان مسبب مشکلات یا عامل استمرار برخی معضلات مطرح شده که براساس آن برخی همه کوتاهی‌ها و تقصیرها را به عملکرد مسئولان در حوزه‌های مختلف (کارگزاران) حواله می‌دهند و قاعدتاً نتیجه می‌گیرند اگر این مسئولان تغییر پیدا کنند، به‌طور طبیعی مشکلات هم رخت برخواهد بست. در مقابل عده‌ای دیگر معتقدند که سهم ساختارها هم کمتر از سهم کارگزاران در بروز یا تداوم مشکلات نیست و لذا با جابه‌جایی مدیران یا مسئولان در شرایطی که فکر اساسی برای اصلاح برخی ساختارهای معیوب نشود، مشکلات به قوت خود باقی خواهد ماند.

به جرأت می‌توان گفت در بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، قاضی‌زاده هاشمی بیش از دیگران نسبت به این مهم اهتمام نشان داد از جمله اینکه در برنامه های مختلفی گفت: «از ابتدای انقلاب زحمات زیادی کشیده شده اما دولت‌های ما نتوانستند بعضی از مسائل اساسی را حل کنند، دلیلش این است که دنبال اصلاح سیاست‌ها و مدل حکمرانی نرفتند... مسأله ما مدیریت است اما آنچه که مهمتر از مدیریت است وجود ساختارها و سازوکارهای نادرست است، زیرا وقتی می‌خواهیم با فساد مبارزه کنیم ابتدا باید سراغ اصلاح ساخت‌وسازها و موارد استضعاف‌گر بروی... اگر این ساختار را حفظ کنیم و مدیران عوض شوند تفاوتی نمی‌کند، مثلاً اینکه یک مدیریت جریان اصولگرا جای یک مدیر اصلاح‌طلب بنشیند تفاوتی ندارد اگر می‌خواهیم مشکلات اقتصادی واقعاً حل شود باید ساختار را اصلاح کنیم...

کارنامه همه دولت‌ها در این زمینه روشن است و همه دولت‌ها نقاط مثبت و ضعفی داشتند و اما موضوعات اساسی حل و فصل نشده است و مشکلاتی که در گذشته در مناظرات دوره قبل ذکر می‌شد الان هم ذکر می‌شود. حتی افت کردیم و مفاهیم متعالی مانند آزادی و امثال آن در آنجا ذکر می‌شد و الان حداقل معیشت شده است... دولت سلام در پی اصلاح نظام اداری و نحوه تقسیم وظایف است.

از یک طرف وزارتخانه‌های بخشی و از یک طرف وزارتخانه‌های موضوعی و کنارش شوراهای بالادستی و کنار آن نهادهای بالادستی داریم که بعضاً در بدنه یا خارج از بدنه دولت هستند. تقریباً وظایف شبیه به هم را انجام می‌دهند. در حوزه فرهنگ در یک بررسی اولیه ٣٨ سازمان فعال داریم و همین وضع در آموزش و بهداشت و سلامت و حوزه‌های مختلف است. برای فرار از پاسخگویی شوراهایی درست شده به جای اینکه وزرا مستقیماً باید به مجلس و مردم پاسخگو باشند، مصوباتی که مد نظر است در قالب این شورا به تصویب می‌رسد و مسئولیت آن مصوبات هم معلوم نیست با چه فردی است.» 

حرف اصلی در این تأکیدات بسیار قاضی‌زاده هاشمی بر ضرورت اصلاح ساختارها، در همین یک جمله نهفته است که اگر برخی ساختارهای معیوب اصلاح نشود آنگاه جابه‌جایی دولت‌ها، مسئولان و مدیران هم در نهایت راه به جایی نخواهد برد و ما شاهد تکرار مسائل در دوره‌های مختلف و چه بسا تبدیل شدن مسأله‌ها به مشکل و مشکل‌ها به بحران باشیم. از همین زاویه است که به آقای رئیسی پیشنهاد می‌شود رئوس برنامه‌های آقای قاضی‌زاده هاشمی را هم تورقی بکنند.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها انتخابات ۱۴۰۰ سید ابراهیم رییسی توسعه ایران سید امیرحسین قاضی ‌زاده هاشمی انتخابات ریاست جمهوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ سید ابراهیم رییسی توسعه ایران انتخابات ۱۴۰۰ سید ابراهیم رییسی توسعه ایران سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی انتخابات ریاست جمهوری قاضی زاده هاشمی برنامه ها دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۰۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌)، موادی از لایحه برنامه هفتم اعاده شده از شورای نگهبان را اصلاح کردند.

همچنین نمایندگان در ماده ۳۱ به دنبال ایرادات شورای نگهبان، دولت را صرفا مجاز به تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران در طول برنامه به جانبازان و شهدای مدافع حرم و جانبازان و شهدای امنیت و اینکه «رزمندگان به ازای هر ۱۲ ماه حضور در جبهه مشمول ۸ درصد معافیت شوند»، کردند؛ بنابراین گزارش احمد امیرآبادی فراهانی پیشنهاد معافیت مالی رزمندگان را ارائه کرد و درخواست کرد که مجلس بر مصوبه خود اصرار ورزد و همراه دیگر مصوبات اصرار شده جهت بررسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شود که قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به تذکر و پیشنهاد این نماینده گفت: از آنجا که این مصوبه مشمول اصل ۷۵ قانون اساسی شده و بار مالی دارد دیگر نمی‌توانیم بر آن اصرار ورزیم یا اصلاحش کنیم ضمن آن که در همین برنامه هفتم دولت مکلف شده است ظرف ۶ ماه قانون جامع ایثارگران را بیاورد، این در حالی است که قانون برنامه ششم تا همان زمان تمدید شده است، لذا بهتر است از این ماده عبور کنیم چرا که نمی‌توانیم مدافعان حرم را نادیده بگیریم، اما در قانون جامع ایثارگران تکلیفی شده است که همه موارد در آن ذکر شده است بنابراین پیشنهاد می‌کنم عبارت «مجاز است» را جایگزین عبارت «مکلف است» کنید. در نهایت عبارت «مجاز است» به هر دو بند اضافه شد؛ بنابراین گزارش نمایندگان با این پیشنهاد با ۱۵۶ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۹ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

ممنوعیت ارائه خدمات مرتبط با شرکت‌های صوری با هدف اجرای قانون مبارزه با پولشویی مصوب شد

همچنین نمایندگان در راستای مبارزه با فساد، آیین‌نامه اجرایی محدودیت ثبت، تأسیس، تغییرات و ممنوعیت ارائه خدمات مرتبط با شرکت‌های صوری موضوع قانون مبارزه با پولشویی توسط دستگاه‌های اجرایی و موسسات خصوصی عهده دار مأموریت عمومی با پیشنهادات وزارتخانه‌های مرتبط با مسئولیت سازمان ثبت اسناد به تصویب شورای عالی پولشویی با اصلاح تبصره (۱) ماده (۱۱) این لایحه موافقت کردند.

همچنین در ادامه نمایندگان با اصلاح مواد ۳۳، ۳۸، ۴۰، ۴۲، ۴۴، ۴۸، ۵۰، ۵۱، ۵۳ و ۵۵ به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصرار ورزیدند.

به موجب یکی از این اصلاحات در ماده ۴۲ عبارت «ظرفیت و تولید نفت خام تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز اقدام قانون لازم را به عمل آورد» حذف شد.

همچنین در ادامه نمایندگان با اصلاح مواد ۵۸، ۵۹، ۶۱، ۶۵، ۶۶، ۶۷، ۶۹، ۷۰، ۷۱ و ۷۵ به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصرار ورزیدند.

به موجب یکی از این اصلاحات در بند (ث) ماده ۶۹؛ عبارت «دولت مکلف است نسبت به تعیین ضوابط، کیفیت و نحوه جبران متناسب با محرومیت در بخش خصوصی اقدام قانونی نماید» جایگزین عبارت «دولت مکلف است به منظور اجرای این حکم از طریق اعمال تعرفه مربوط و اصلاح نظام پرداخت کارانه در بودجه سنواتی خدمات ذینفعان را مطابق قوانین جبران نماید»، شده است.

متن گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص رفع ایرادات شورای نگهبان به لایحه برنامه هفتم را در  اینجا مشاهده کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • توصیه های انتخاباتی رئیسی در جلسه هیات دولت
  • اظهارات رئیسی درباره انتخابات مرحله دوم مجلس
  • تاکید رئیسی بر حضورگسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس
  • رئیسی خواستار فراهم کردن زمینه حضور گسترده‌تر مردم در انتخابات مجلس شد
  • تاکید رئیسی بر فراهم کردن زمینه حضور هر چه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • ادامه رکوردزنی‌های دولت رئیسی؛ بالاترین تورم ۸۰ سال اخیر ایران ثبت شد
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • سردار حاجی زاده: عملیات وعده صادق خواست مردم بود،حتی بچه‌ها در منزل می‌‌گفتند کی می‌خواهید کاری بکنید؟
  • ابراهیم رئیسی دوباره از «گشت ارشاد مدیران» گفت؛ در دستور باشد!