Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ مهرداد خدیر- «آنان که جریان تحولِ انتخاباتی آمریکا را فرصت می‌دانند یا واقعاً نادان و ناآگاه‌اند و گرفتار جهل مرکّب و نه نادانیِ معمولی و از این‌ها جاهل‌تر وجود ندارد و اگر این نیستند، خائن‌اند. خیانت‌کار به ملت.»

این سخنان را آقای احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد بیان کرده و هر چند به گونه‌ای سخن گفته که هر که واکنش نشان دهد در یکی از دو دستۀ «نادان یا خائن» قرار گیرد، اما جا دارد به این بهانه به چند نکته اشاره شود:

1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی معتقدند این لحن به خاطر آن است که نماز جمعه برگزار نمی‌شود و بیشتر قصد جلب توجه دارند. هویت نماز جمعه البته چنان که از نام آن برمی‌آید به جماعت و جمعیت است و به صرف انتشار متن خطبه‌ها نمی‌توان همان حال و هوا را احیا کرد. در این فقره البته آقای علم‌الهدی سنتی عمل نکرده و از امکانات مدرن رسانه‌ای بهره برده‌اند و احتمالا احساس کرده‌اند هر چه سخن تندتر باشد بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

2. اگر قرار باشد یک نمونه از نگاه «صفر و صدی» ارایه شود همین مورد بهترین است. در نگاه صفر و صدی هیچ عددی بین صفر و صد به رسمیت شناخته نمی‌شود. یا صفری یا صد! حال آن که از یک تا 99 عدد وجود دارد.نگاه صفر و صدی به سیاه و سفید هم شهرت دارد. یا سیاه یا سفید و انگار نه انگار که طیفی از رنگ‌ها بین این سیاه و سفید وجود دارد.

از نگاه علم‌الهدی اگر رفتن ترامپ و آمدن بایدن را فرصت بدانی از دو حال خارج نیست: یا نادانی یا خائن! چرا؟ چون او می‌گوید!

3. دکتر عبدالکریم سروش در عاشورای پارسال نگاه صفر وصدی دکتر شریعتی به واقعۀ کربلا را هم نقد کرد. این جملۀ شریعتی مشهور است که «‌آنان که رفتند کاری حسینی کردند. آنان که ماندند باید کاری زینبی کنند و گرنه یزیدی‌اند.»

سروش اما می‌گوید می‌توان نه شمر بود نه امام حسین و این گونه نیست که هر که زینبی نیست، یزیدی است. گفتار شریعتی البته برای شوراندن جماعت بود ولی با نگاه منطقی و عقلانی سخن درست همان است که سروش می‌گوید زیرا ماجرا پیچیده‌تراز سیاه و سفید کردن‌ها و ساده‌سازی‌هاست.

پیش‌تر دربیان یکی از دلایل ترجیح ترامپ بر بایدن نزد اصول‌گرایی ایرانی نوشتم با ترامپ بهتر می‌توانستند دو‌گانه‌سازی کنند. در نگاه صفر و صدی آقای علم‌الهدی این نکته به روشنی هویداست.

4. متهم کردن دیگران به جهالت و نادانی مستلزم آن است که شخص در قلۀ دانایی و معرفت نشسته باشد اما اتفاقا افراد هر چه بیشتر می‌دانند تازه درمی‌یابند که نادانسته‌هاشان بیشتر است و دیگران را به جهل و نادانی متهم نمی‌کنند. متهم کردن به خیانت نیز جز از عهدۀ قاضی بر نمی‌آید و خیانت در مقابل امانت قرار دارد. جناب علم‌الهدی از کدام موضع سخن می‌گوید؟ علّامۀ دهر یا قاضی‌القضات شهر؟

5. این گونه اتهام‌افکنی‌ها قبل‌تر نیز در سه مناقشۀ بزرگ سابقه دارد. گفتند گروگان‌های آمریکا را زودتر آزاد کنید. 4 روز و 44 روز توجیه داشت اما به 444 روز کشاندند و سرانجام آزاد شدند. بعد از بازپس‌گیری بندرخرمشهر در سال 61 و صدور قطعنامه 598 در سال 66 گفته شد بهتر است جنگ تمام شود و سرانجام یک سال بعد در 27 تیر 67 پذیرفته شد. در پروندۀ هسته‌ای هم فرصت‌هایی از دست رفت و کاری که در سال 83 می‌توانست انجام گیرد در 94 صورت پذیرفت.

حالا آقای علم‌الهدی می گوید رفتن ترامپ فرصت نیست. لابد اگر می‌ماند و پایش را بیشتر روی گلوی اقتصاد و زندگی ما فشار می‌داد فرصت بود.

6. دربارۀ فرصت‌سوزی، حکایت درس‌آموزی درفرهنگ ما قابل نقل است. مردی پارسا، زنی بهانه‌جو و زشت‌خو داشت ولی صبور بود و روزی به پاداش این شکیبایی در خواب یا عالَم واقع دید که سه آرزو می‌تواند کرد.

چون این موضوع با زن در میان نهاد زن گفت آرزو کن من زیباترین شوم تا خود نیز حظّی بَری. مرد چنین خواست و زن به غایت زیبا شد. اما به جای شُکر، زیبایی خود را به رخ مرد کشید و دل او را چندان شکست که ناخواسته آرزو کرد چندان زشت‌روی شود که بداند این زیبایی از خود او نبوده است و چنین شد و مرد دید هیهات! چگونه با او سر کند؟

پس آرزو کرد زن به شکل اول بازگردد و هر سه آرزو تحقق یافت اما به نقطۀ نخست بازگشته بودند و هر سه فرصت از کف رفت!

ما نیز می‌توانیم بر سر این که فرصت هست یا نیست و هر که بگوید فرصت است یا نادان است یا خائن، آن قدر بر سر و روی یکدیگر بکوبیم که این نیزبگذرد که فرصت سوزی هنر ماست و گفته‌اند هنر نزد ایرانیان است و بس!

راستی، آن مرد پارسا نادان بود یا خائن؟!

-------------------------------------

بیشتر بخوانید:

*چرا انتخابات آمریکا باب میل اصول‌گرایی ایرانی نبود؟/ 10 انگارۀ باطل یا کم‌رنگ شده

*شکست ترامپ و پیروزی بایدن/ حکایتِ «رذیلت، فضیلت و فرصت»

*طرفداران یا منتظران پیروزی ترامپ در ایران/ دو خط موازی گاهی به هم می‌رسند!

لینک کوتاه: asriran.com/003Awi

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: احمد علم الهدی مهرداد خدیر آقای علم الهدی نگاه صفر و صدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۷۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمان علم الهدی به دولت رئیسی درباره گرانی ها

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سید احمد علم‌الهدی، صولت مرتضوی روز دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: ۱۹ میلیون خانوار و حدود ۶۰ میلیون نفر جامعه هدف طرح کالابرگ الکترونیکی در کشور محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به کاهش قابل توجه نرخ بیکاری در کشور اظهار کرد: اخیراً سامانه‌ای در وزارتخانه تعریف شده که آمار کاملی از همه افراد فاقد شغل در هر گوشه از کشور در آن گردآوری شده است به گونه‌ای که به تفکیک هر شهرستان می‌توان استعلام گرفت که افراد زیر خط فقر یا فاقد شغل چه کسانی هستند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی هم در این دیدار گفت: طرح کالابرگ الکترونیک از جمله طرح‌های موفق اقتصادی در سال‌های اخیر بود که نفع آن به صورت مستقیم به سفره‌های مردم رسید. با وجود این، نباید محدود به اجرای این طرح‌های معیشتی بمانید. در هر شرایط، تمرکز و توجه اصلی شما باید ناظر بر کنترل گرانی باشد. گرانی را باید به هر طریق کنترل کنید.

سید احمد علم الهدی ادامه داد: اقتدار حکومتی باید در ۲ عرصه ارز و گرانی پای کار بیاید. البته در سال‌های اخیر، سیاست‌هایی اتخاد شده که مردم به چشم دیده‌اند تهدیدهای دشمن همچون هویت آن‌ها توخالی است اما در هر حال، تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت همچنان باید در دستور کار دولت باشد.

وی اظهار کرد: این یک حقیقت است که با وجود تلاش‌های مستمر و مجدانه در دولت سیزدهم، همچنان دستاوردهای دولت برای مردم به مرحله تجسم عینی نرسیده و ملموس نشده است. به همین دلیل، تأکید ویژه ما بر رسانه و انعکاس فعالیت‌هاست تا بر مردم روشن شود که در چه حوزه‌هایی کار شده است و در چه عرصه‌هایی نیاز به فعالیت وجود دارد.

امام جمعه مشهد گفت: عمده مطالبه مردم در شرایط کنونی متمرکز بر عرصه‌های اقتصادی است و این‌طور نیست که شما تصور کنید همه‌چیز با ارائه آمار و اعداد و ارقام حل می‌شود. در شرایط فعلی کشور، نیازمند به کارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود. جامعه باید به طور واضح، زیر و بم ماجرا را بداند و این هدف جز با تقویت اطلاع‌رسانی و به‌کارگیری قدرت رسانه تحقق نمی یابد.

علم الهدی تأکید کرد: در همه قضایا، رمز موفقیت مقارن با میزان اخلاصی است که در عمل داریم. وقتی انسان در عمل مخلص باشد، کار او کار خدا می‌شود و در این شرایط، ذات اقدس پروردگار به اراده قاهر خودش اجازه نخواهد داد کار بر زمین بماند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901407

دیگر خبرها

  • در هاوانا صدام به من گفت فرصت تاریخی است که تمامی حقوق‌مان را از ایران پس بگیریم/ ضربتی به ایران بزنیم که تمام کره‌ی زمین صدایش را بشنود
  • تهدیدها را در توزیع برق به فرصت تبدیل کرده ایم
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • قاضی آمریکایی ترامپ را برای توهین به دادگاه جریمه کرد
  • فرمان علم الهدی به دولت رئیسی درباره گرانی ها
  • (عکس) جمیله علم الهدی در کنار همسر اردوغان
  • عکس وایرال شده از جمیله علم الهدی در کنار همسر اردوغان
  • وایرال شدن عکسی از جمیله علم‌الهدی در خارج از کشور
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند